Wie ben ik

Mijn naam is Marielou van der Lely, ik ben afgestudeerd fysiotherapeute aan de hogeschool van Amsterdam sinds 1997 en sinds 2007 ben ik ook gespecialiseerd als oedeemtherapeute bij de vereniging MLDV, Manuele Lymfedrainage volgens Vodder.

fysiovdlely_logo_400_50.fw

Specialisaties

Fysiotherapie

De behandeling kan verschillende vormen omvatten. Een van de bekendste is: massage. Hierbij wordt door verschillende handgrepen een therapeutisch doel bereikt. Dat doel kan zijn: pijnvermindering, spierontspanning en verbetering van de doorbloeding.

Oedeemtherapie

Bij de Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfklieren en lymfbanen, waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfstelsel. Vooral het ritme van deze 'handgreep' is erg belangrijk.

Dat ritme moet namelijk exact overeenkomen met het openen en sluiten van de kleppen in de lymfbanen en in de haarvaatjes, want alleen dan kan al het 'overtollige' lichaamsvocht goed worden afgevoerd.

De behandeling, waarbij de patiënt meestal ligt, heeft plaats bij een aangename temperatuur en in een uiterst ontspannen sfeer. Om dit laatste te bereiken wordt vaak verzocht tijdens de behandeling niet te praten. De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht en zal vrijwel pijnloos zijn. De behandeling begint, indien nodig, met een uitgebreid gesprek, waarin o.a. duidelijk zal worden hoe het lichaam (de mens) functioneert. De massage begint bij de lymfklieren in de hals (de basis) gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfklieren in de buikstreek, oksels, liezen

Medical Taping

Medical Taping Concept is wereldwijd bekend  en wordt door diverse soorten professionele behandelaars  binnen de gezondheidszorg  toegepast.

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje:

  • De CureTape® beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie
  • Het ondersteunt het spierstelsel

Maak een afspraak of stel een vraag!

Wij reageren snel mogelijk

Openingstijden

Dinsdag     09:00 - 12.30 uur

Woensdag  09.00- 12.30 uur
Vrijdag        09:00 - 17:00 uur
Bel voor een afspraak 06-27133486
www.fysiovdlely.nl

Marielou van der Lely

Paramedisch Centrum Schagen

Noord 84a   /   1741 BG   /   Schagen   /   Privacyreglement