Dieet & Co Junior

Wie ben ik

Eet mijn kind wel voldoende en gezond? Worden zijn klachten misschien veroorzaakt door wat hij eet? Dieet & Co Junior begeleidt kinderen en gezinnen naar een gezonde leefstijl.

dieet&co-logo-junior300

Hoe werkt de kinderdiëtist?

Kinderen van 0 tot en met 18 jaar kunnen met hun ouders bij Dieet & Co Junior terecht met uiteenlopende voedingsproblemen. Denk aan:

  • voedselallergie en voedselovergevoeligheid;
  • lactose-intolerantie
  • buikpijnklachten
  • overgewicht
  • ondergewicht
  • kieskeurigheid met eten

Tijdens uw eerste afspraak bij de kinderdiëtist wordt aandacht besteed aan het leef-, eet- en beweegpatroon, de gezinssituatie en de klachten. In samenspraak met u en uw kind wordt er een behandelplan gemaakt.

Tijdens de vervolgconsulten komen onderwerpen zoals gezonde voeding, aanpassingen in het voedingspatroon en beweging aan bod. Ook ontvangt u praktische tips voor maaltijdbereiding en tussendoortjes, adviezen voor vakanties en verjaardagsfeestjes. Uw kind wordt zoveel mogelijk bij de behandeling betrokken. Hierdoor wordt niet alleen u, maar ook uw kind bewuster van de voeding- en leefstijlkeuzes die gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van de wensen en de leeftijd van het kind zullen de afspraken plaatsvinden met u en uw kind samen. Waar nodig kan een consult ook individueel plaatsvinden.

 

Happy little boy with watermelon on the beach

Voedingsadvies aan zwangeren

De eerste 1000 dagen in het leven van een kind zijn bepalend voor de latere gezondheid. Van die 1000 dagen zit een kind gemiddeld 280 dagen in uw buik. Goed eten tijdens de zwangerschap legt al een goede basis. Om u zo goed mogelijk te begeleiden werkt Dieet & Co samen met de verloskundigen in de regio. Zij verwijzen zwangeren bijvoorbeeld door wanneer er sprake is van een verstoorde glucosespiegel. Ook als u een te hoog of te laag gewicht heeft of andere vragen over voeding kunt u terecht bij Dieet & Co Junior.

Zwangerschap

Vergoeding door de zorgverzekering

In de basisverzekering wordt dieetadvies vergoed voor 3 uur per jaar. Kinderen hebben geen eigen risico. Afhankelijk van je aanvullende verzekering worden mogelijk extra uren vergoed. kijk in de polisvoorwaarden welke voorwaarden en bedragen jouw verzekeraar hanteert. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op. 

NKD

Maak een afspraak of stel een vraag!

Wij reageren snel mogelijk

Openingstijden

Woensdag en Vrijdag: 13:00-18:00
Bel voor een afspraak 085 488 4700
Elke 1e vrijdag van de maand inloopspreekuur: 17:30-18:30
www.dieetenco.nl

Dieet en Co_15 (1)

Paramedisch Centrum Schagen

Noord 84a   /   1741 BG   /   Schagen   /   Privacyreglement